Hőforrás

Hőforrás
A család + egy uncsitesó

2015. május 25., hétfő

Húsvét, kirándulások, nyári tervek

Kicsit elvittek bennünket a hétköznapok.
Ha külföldre költözöl, a fejekben (saját és másoké) valahogy az a kép él, majd valami nagy dolog történik, közben pedig berendezkedsz egy tulajdonképpen ugyanolyan hétköznapi életre, mint korábban tetted. Munka, iskola, hétvége. Bevásárlás, edzések, múzeum. Elemcsere, kinőtte (francba!), most varrd meg kérlek, be kell küldeni, lécci add fel, takarítani kéne, kirándulunk?, elfogyott a ..., megtankolsz?.
Persze sok minden esett meg velünk csak úgy.
Például az első Húsvétunk Izlandon. Nem locsolkodnak. Barbár szokás ez a locsolkodás! Viszont van sonka és a Nyuszi hozza a tojásokat (hatalmas csokitojások, a legnagyobb 3kg-os volt, amit láttunk). A lakásban szórja szét, mert odakünn még a tél uralja a tájat. Mi is feldíszítettük otthonunkat, a lányok készítettek tojásdíszeket és húsvéti témára dekorációt.
Más módon is csinosítgatjuk a szobákat. A kezdetekben szinte üres lakást mára bútorok teszi barátságossá és meleggé. Az itteni "Vaterán" olcsón hozzá lehet jutni megkímélt (sokszor teljesen új) dolgokhoz. Így került sor a lányoknál egy ágycserére (franciaágy versus 2xszimpla), lett tv, fotelek és dohányzóasztal. Egy-két apró kiegészítő, terítő, takaró, növény és csupa női dolog (ki se tudom mondani a nevét). De kényelmesek.
Sokat kirándultunk az elmúlt két hónapban. Durván 100 km-es körben Reykjavík körül, de annyi a látnivaló, hogy ez a terület kitart egy darabig. A lista hosszú.
Geysir, Gullfoss (vízesés), Þingvellir Nemzeti Park, Kleifarvatn (tó) és különböző geotermikus területek, lávamező, ameddig a szem ellát, fekete homokos tengerpart. (Na és persze szinte minden már Reykjavíkban)
Ezek kipipálva.
Vulkán, gleccser, meleg vizű folyó, fóka, bálna, lunda, viking falu, vízesések, barlangok, na és persze a szigetek (Vestmannæyjar stb.), hosszan tudnám sorolni, mind ránk vár még.
Nyáron autóval elindulunk és sátrazós nyaralást tervezünk. Mindenhol lehet sátrat verni max. egy éjszakára ingyen. Sok a kemping is, ott nyilván tovább lehet maradni, viszont fizetős. (nem drága)
Távolabbi terveink között szerepel Grönland (repülővel, hajóval könnyen elérhető), valamint a Feröer szigetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése