Hőforrás

Hőforrás
A család + egy uncsitesó

2015. március 8., vasárnap

Uszodanap: csütörtök - és az izlandi bálnák

Most jöttünk meg az uszodából :) Minden csütörtökön uszodanap, délután együtt elmegyünk uszodába. Ezen a napon a két nagyobbnak semmilyen edzése nincsen, Borkának pedig 4-5-ig van úszóedzése abban az usziban, ahová megyünk (Kópavogur). Így az edzése végére odaérünk és még maradunk bő 1,5 órát. Borka kérte, hogy maradjunk úgy, hogy ő is kiélvezhesse az uszoda lehetőségeit és ne csak az úszómedencében úszva lássa. Az az uszoda ahová járunk kb. fél órányira van tőlünk de megéri, mert 3 kinti csúszdával rendelkezik és 6 meleg kinti medencével (heitur pottur). Ezen kívül van még egy 50 méteres úszómedence és gőzkabin is - ami inkább hasonlít méreteiben egy szobára.

Múlt héten csütörtökön nyílt a Whales of Iceland (Izland bálnái) című kiállítás itt Reykjavíkban. Nagy érdeklődés övezte és elterveztük, hogy elmegyünk mi is. A FB-on volt egy hirdetés, ha küldünk egy e-mailt egy címre, akkor nyerhetünk ingyen családi belépőt. Elküldtem és ma megkaptuk a nyereményünket :) Egy családi belépőt a kiállításra!! Hétvégén ott a helyünk, beszámolok majd róla és képeket is teszek fel, megígérem.

Íme a képek a múzeumi túráról:








Itt a tavasz :)

A héten Borka lányunknál kialakult egy kis lelki válság. Ő nemrégen töltötte a 9. évét és most kezdi azt érezni, hogy hiányzik neki a baráti beszélgetés, csevegés, nevetgélés. Hiába bizonygattuk neki, hogy ez csak átmeneti nehézség és a nyelv megismerésével, beszélésével elmúlik majd, nehezen értette meg. Egy napig tartott a sírdogálás, amit igazából nem tudott megindokolni, de most már megint újult erővel és kitartással jár iskolába és edzésre!!

Jövő héten kezdődik a nyelvtanfolyamom, amire beiratkoztam. Itt minden munkavállaló valamilyen szakszervezetnek a tagja, vagy legalábbis nagyon ajánlott annak lenni. Ők védik a munkavállalót a munkaadójával szemben minden felmerülő kérdésben vagy vitában. E mellett kedvezményeket lehet igénybe venni, pl. nyári házakat kedvezményes áron és a továbbképzésben is támogatnak. Egy ilyen lehetőséget megragadva - kifizetik a nyelvtanfolyam teljes költségét - iratkoztam be suliba, úgy gondolom így könnyebb lesz mint itthon, egyedül tanulni. Két évente jár 250.000 kr. továbbképzésre, amit indoklás után, igénybe lehet venni. Az összehasonlítás kedvéért a nyelvtanfolyamom 40.000 kr. volt 2 hónapra. Szóval ebbe belefér még a további képzés is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése