Hőforrás

Hőforrás
A család + egy uncsitesó

2015. február 26., csütörtök

Csak úgy mindenféle

206, 220, 56.
Ezek nem a heti lottószámok, hanem egy izlandi úriembert jellemeznek. 206 cm magas, 220 kg és 56-os a lábmérete. A szállodában vendégem volt egy masszázsra Hafþór Július Björnsson, a világ jelenlegi legerősebb embere. Csak ilyen szavak jutnak eszembe: hegy, kőomlás, torony.
Ú, bazi nagy! Álmodom! Ilyen nincs! Márpedigvan. Ó basszus! Most mi lesz?! Futás!
A recepción meg röhögnek. Ezt megszívtad. A foglalós fájlban ez állt: Ingibjörg 50min SURPRISE!
Aznap Nők Napjának örültünk (rengeteg női vendéggel), gondoltam, hogy ajándék Ingibjörgnek (ami női név). - Egyébként mindig bajban vagyok a nevekkel, nehéz eldönteni, férfiről avagy nőről van szó. Vagy túl sok a szabály vagy nincs. - Szóval, várom a csajt, erre bejön (miket beszélek, bepréseli magát oldalazva) a felhőkarcoló (lásd: Kuala Lumpur ikertornyok), a szabvány vendégköntös akkora rajta, mintha én a Borka lányomét vettem volna fel.
Szerintem ez nekem volt meglepi. Köszönet Ingibjörg!
Megmasszíroztam (csak 2x haltam meg közben). A szakmai részről csak annyit, hogy nem lehet ágyon, normál technikával egy ekkora izomtömeget átnyomni. A masszázs után dumáltunk egy kicsit, mentegetőztem, ő meg nagyon jó fej volt. Azt mesélte, hogy hetente jár masszőrhöz, ahol padlón, teljes testsúlyt használva átnyomják rendesen. Ide csak aludni jön. Igaz, harckocsiszerű dörgéssel áthorkolta a masszázst, így közben gondoltam, nagy baj nem lehet.
Megalapozott. Nem a gyanú. Hanem a magánpraxisom. 2, azaz kettő visszajáró vendéggel büszkélkedhetek. (A birodalmak is így épülnek.)
Világosodnak a napok, reggel 8:30 körül jön fel a nap és este fél 7-kor még világos van. A havazás kitart, mármint két nap intenzív havazás után eső és "meleg", majd kezdi elölről. Amikor ezt írom, éppen hóvihar van. Ülünk a kényelmes, fűtött lakásban, Soma és Luca a kanapén olvas, Borka eszik és pont most konstatáltuk, hogy 9 perc múlva Anya (Zita) is megérkezik. Társasjátékozós estének nézünk elébe, mivel a kocsma elég drága.
Ma készítettünk egy videót Borkával Magyarországról sok-sok képpel. Az iskolában kérték, hogy mutassa be az országot, ahonnan érkezett. Zenét is vágtunk alá. (népzenét, Himnuszt...) Mindig is tudtam, csak most töményen is szembesültünk vele, milyen csodálatos és változatos ország a miénk. Gyönyörű tájak, varázslatos helyek, történelem érintette épületek és városok, valamint gazdag kultúránk. Jó volt látni, de egy kicsit sírtunk is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése