Hőforrás

Hőforrás
A család + egy uncsitesó

2015. január 27., kedd

Hétköznapok II.

 Kezdjük érezni az itteni élet apró finomságait. Kiderülnek dolgok, amikkel még könnyebbé válnak a hétköznapok. Ha egy család elköltözik egy másik országba, az otthoniak azt gondolják, valami fergeteges dolgok történnek velük. Holott az új helyet, nyelvet, kultúrát leszámítva (amit persze tanulni és tapasztalni kell) a hétköznapok ugyanolyan "taposómalomban" telnek. Iskola, munka, edzések, bevásárlás, takarítás, bank, posta, ....
3 délután fix melóm van a szállodában. A többi napot decemberben és januárban telefoglalták, volt munkám bőven. Ráadásul szállodai dolgozónak számítok, így minden nap ötcsillagos kaját ehetek.
                                                 

 Kuponos oldalon meghirdettem magam, mint masszőr. A szabály, hogy a teljes árból minimum 50% kedvezményt kell adnod, a maradék árból veszi le az oldal a jutalékát. Nem sok marad, de mégsem dolgozok ingyen, viszont ez is esély arra, hogy önálló vendégkört építsek. Itt nem a simogatós-gyúrós masszázst tolom, hanem Yumeiho terapeutaként dolgozok. Sokan megvették a kupont, 3 hónapjuk van rá, hogy bejelentkezzenek.
 A gyerekek gyűrik nap mint nap a nyelvet, úgy érezzük, torlódik bennük, aztán egyszer csak átszakad és elkezdenek beszélni. Minap Luca kivette a telefont Zita kezéből, majd ő beszél a barátnőjével, és lenyomott egy izlandi beszélgetést egyedül. :-) Soma focis társaitól is az jött vissza az iskolán keresztül, hogy az edzéseken bátran beszél velük, mi meg el nem tudjuk képzelni itthon, hogy bármit is kimondana. Borcsi bebarátnőzött edzésen. Kacagva, egymást heccelve jöttek ki egy izlandi kislánnyal az úszásról.
 Zitával céges buliban jártunk, ingyen pia (sör, bor, ásványvíz), ingyen kaja (nagyon gusztusos, tatár bifsztekes,minihamburgeres, pármai sonkás szendvicses, salátás, avokádókrémes, csilipaprikás). Kis élőzene, egy kis beszélgetés. Zita kolléganője mesélte, hogy a tavaly programként jött egy fickó, aki a pénójával festett. Persze puhával nem lehet, így előtte "bemelegített". A nem csak mondott, hanem a ténylegesen elfogadott szabadság országában ezek szerint "mindent" lehet.
 Változó az időjárás, esik és fúj (eső és szél), aztán csak esik (hó és eső), utána csak fúj (szél), közben minden lefagy és elolvad újra (2x). Végül összekeveredik mindez és megváltozik közben a sorrend is. Ma 7 fok volt, amikor elindultunk otthonról (nem túl vastag ruházatban), majd 10 percen belül lehűlt 8-10 fokkal a levegő, hóvihar kerekedett és másik 10 percen belül már 3 centi hó esett. Eláztunk.
 Somának focimeccse volt a hétvégén (2x30p), hóesésben, szélben. Aranyosnak találtuk a sok kis mukit, ahogy rohangálnak a pályán. Sportszerűen, egymást segítve játszottak, egészen különleges hangulata kerekedett a délutánnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése