Hőforrás

Hőforrás
A család + egy uncsitesó

2015. január 14., szerda

Egy új év kezdete

A szilveszter nagyon jól sikerült. Átmentünk a barátainkhoz, kaptunk kölcsön egy kis autót, amivel 10 perc alatt ott is voltunk. Nincsenek távolságok, de a buszközlekedés a megbízhatóság mellett kerülővel is jár :) Négy család szilveszterezett együtt, a gyerekek játszottak és éjfélkor kimentünk tűzijátékot nézni. Izlandon az emberek nagyon sokat költenek tűzijátékra, szinte minden háznál egy órán keresztül lövik fel a rakétákat. Mivel itt a tűzijáték bevétele a mentőszolgálatnak megy, ezért ez jótékonykodásnak számít, ezt ki is használják az emberek. Így segítenek az önkéntes szolgálatoknak. A gyerekek és felnőttek átlátszó védőszemüveget kapnak, hogy nehogy a szemük megsérüljön. A himnusz meghallgatása sajnos elmaradt, mert elmentünk körülnézni és aztán már késő volt. Éjjel 2 órakor indultunk haza, zuhogó hóesésben, alig lehetett látni valamit a körülöttünk lévő tájból.


Leszedtük a karácsonyfát. Itt még a karácsonyi hagyománykörbe tartozik a január 6.-i máglyarakás és tűzijátékozás a tengerparton. Vízkeresztkor mindenki leszedi a fáját és kiviszi a partra, ahol egy hatalmas máglyát raknak belőlük és este 6-kor meggyújtják és forró csoki fogyasztása közben lehet élvezni a programot. Ha nem viszi ki az ember a fát a partra, akkor már csak egy szelektív lerakó helyre lehet elszállítani, de mivel nekünk nincs autónk, ez elég bonyolult lenne. A fáklya hatalmas volt, kb. 8 méter átmérőjű és 3 méter magas. Olyan hőt árasztott, hogy Borkának még a "szeme is majdnem  kiégett" :)

Ez sajnos nem a mi képünk, de pont így kell elképzelni a tüzet :)
A képet az alábbi blogról másoltam: http://blog.1800flyeurope.com/wp-content/uploads/bonfire.jpg

A születésnapomon a gyerekek megleptek egy saját készítésű kuglóffal este és a hétvégén meghívtuk az ismerőseinket beszélgetni és megmutatni az otthonunkat.


Vannak akik még nem látták hol lakunk, milyen lakást bérlünk. Kaptam sok ajándékot, főleg praktikus konyhai dolgokat. Tudják, hogy szeretek főzni, sütni, így könnyebben tudtak választani. Még nem választottam magamnak ajándékot, de szeretnék egy olyan papucsot, amit az oviban tudok használni, mert mostanában az itthonit viszem be minden nap. A január itt is a leértékelésről szól, mindenhol 50-70 %-os leértékelések vannak. Itt is ilyenkor éri meg vásárolni annak aki akar, mert az árak eléggé elszálltak az otthoniakhoz képest.

A honvágy még nem jelentkezett, köszönhetően a Skype-nak. Mivel minden családtagunkkal és barátunkkal tudunk beszélni, ezért igazából csak a testi kapcsolat hiányzik.A gyerekek néha vicces helyzetbe kerülnek a nyelvi nehézségek miatt, de próbáljuk elmagyarázni nekik, hogy miért fontos minél hamarabb elsajátítani a nyelvet. Tanulunk angolul és izlandiul is, utol kell érni a többieket.

Megpróbálok gyakrabban írni, de néha nincs kedvem leülni a gép elé, inkább olvasunk, tanulunk, játszunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése